Diaaz

O nama

Diaaz je osnovan 1990. godine u Bosni i Hercegovini, kao porodični biznis sa ciljem proizvodnje autentičnih stolova od punog drveta i stolova sa epoxy smolom (tečno staklo). Od samog početka, posvetili smo pažnju stvaranju sopstvene proizvodnje kako bismo kupcima pružili autentične, inovativne, moderne i dugotrajne proizvode.

Namještaj od prirodnog drveta s originalnim dizajnom uvijek je odlična ideja za uređenje prostora. Zanimljiv primjer elegantnog i neobičnog dekorisanja prostora je sto od epoxy smole ili od punog prirodnog drveta. Prvobitna zamisao našeg porodičnog poslovanja bila je da kupcima ponudimo originalne proizvode od drveta iz bosanskohercegovačkih šuma u kombinaciji sa epoxy smolom (tečnim staklom). Također, prioritet u našem poslovanju je briga o zaštiti životne sredine, kao i korištenje obnovljivih resursa u samom procesu
proizvodnje. Ostvarenjem prvobitne ideje shvatili smo da ne želimo kupcu da prodamo samo „parče drveta“, već želimo da dobije autentičan dio prirode, protkan nitima vrijednog rada naših majstora.

Naš primarni cilj je da čovjeka vratimo prirodi tako što ćemo u njegov svakodnevni život unijeti autentičan dio prirode. To ostvarujemo predanim ručnim radom naših iskusnih majstora koji obrađuju isključivo stara stabla koja nisu upotrebljiva za druge oblike prerade i
proizvodnje. U samom procesu reparacije stabala imamo dužnost da sačuvamo ono što nam je priroda podarila, zaštitimo i Vama isporučimo u skladu sa Vašim željama. Za to nam je potrebna Vaša pomoć – prihvatite dar prirode i pomozite nam da ga preradimo u skladu sa Vašim željama. Naš stručni tim je uvijek tu za Vas, da svojim savjetima i predanim radom, ljubaznošću i strpljenjem doprinese da odaberete sto o kojem će pričati i za kojim će sjediti i Vaši unuci.

Dizajn naših stolova određuje sama priroda. Na komadima drveta kojima raspolažemo prije same izrade stola, pratimo prirodne linije drveta i dodajemo samo neophodno – tečno staklo kako bi se popunile i spojile prirodne pukotine. Svaki izrađeni sto je unikatan, jer nije moguće napraviti dva identična primjerka ploče stola. Namještaj od drveta i epoksidne smole kompozicija je u kojoj su skladno isprepletene kreacije prirode i čovjeka. Jedinstveni drveni uzorak u kombinaciji sa obojenom ili prozirnom epoxy smolom, do željenog sjaja poliran je isključivo ljudskom rukom.

Svojim neobičnim dizajnom Diaaz moderni stolovi privlače pažnju. Modeli, u kojima je stolna ploča kombinovana od prirodnog drveta (orah, trešnja, bijeli javor i jasen, bukva, hrast, bijeli bor i brijest) i epoxy smole, veoma su traženi. Moguće su razne kombinacije drveta sa epoxy smolom, prozirnom ili u željenoj boji, kao i u više boja ili sa dodatkom raznih dekorativnih predmeta. U ponudi imamo i modele koji se izrađuju kombinacijom različitih vrsta drveta, što dizajnerima, ali i krajnjim kupcima omogućuje da izraze svoju maštu. Naša je ambicija ponuditi nove perspektive prirodnog dizajna, a naša misija je: oživljavamo stara šumska stabla, selimo ih u Vaše domove i produžavamo njihov vijek trajanja.